Monday, 30 May 2016

Travelog Bukit Tinggi & Padang, Indonesia : Tour Guide

Salam semua,

Sorry laa aku dah jarang2 buat entry baru sebab buzy dengan benda lain...kalau aku tak buzy pun, aku takde mood nak update. Mood nak menaip tu perlu, kalau tak, bosan je nanti orang baca.

Aku tak sangka pulak entry Bukit Tinggi aku tu mendapat sambutan daripada pembaca2, dan ramai sekali yang bertanya, aku pakai guide yang mana? Dah hampir setahun berlalu sejak aku pergi Bukit Tinggi tu kan, baru laa ni aku nak bagitau, ceh. Tu pun lepas ramai sangat yang bertanya. Maafkan saya yang malas ni ye.

Oklah, aku guna khidmat Mukhlis Budget Tour Padang masa pergi Bukit Tinggi tu. Tapi kan aku ada cerita yang Mukhlis ni meninggal few days before aku sampai sana, so yang handle tour aku masa tu ialah bapa mertua kepada arwah Mukhlis dan isteri arwah. Aku sebenarnya masa tu macam ...entahlah....rasa sedih... even aku tak pernah jumpa arwah Mukhlis, cuma berwhatsapp je dengan dia.

Harga untuk tour ni depend pada berapa ramai yang kita nak pergi biasa laa kalau tour kat Indonesia ni, lagi ramai kau bawak, lagi murah la yang kau dapat kan.

Hotel yang aku tinggal..sorry la, lupa laa nama hotel ni apa


Guide yang aku guna ni sangat bagus dari segi pilihan lokasi hotel untuk aku. Hotel ni ada free wi fi (kat area receptionist) dan ada breakfast sekali. Yang paling best, dekat sangat dengan tempat makan lain2 macam restoran atau gerai2 street food . So malam2 boleh usha macam2 makanan, jalan kaki je.

In term of guide pulak, bapak mertua arwah Mukhlis sangat peramah, dia melayan je soalan2 aku dan dia pun suka bercerita. Dia tau aku suka makan, dia bawak ke tempat makan yang best2, bagi aku rasa. Dan mana aku nak pergi, dia bawak je. Yelah memang lah bayar kan, tapi servis nya jugak bagusss pak.
Nyamannnnn :D :D :D

Mereka boleh dihubungi di nombor +62 812 6842 2608 atau +62 819 7513 210.

Aduhh...cerita pasal Bukit Tinggi ni, teringat aku sambal hijo kat restoran Lamun Ombak tu...adoiii..kenapa la sambal kau sedap sangatttt....mana nak cari kat KL ni sambal sedap macam tu, haish...rindu pulak kat Bukit Tinggi :(




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...