Sunday, 5 October 2014

Aquaria KLCC

Everytime visit Aquaria, adalah sangat tenang.
Dan sangat suka.
Dan selalu teringat pada Semek, my first cat.

Kalau masuk Aquaria, first thing is mesti jumpa sekumpulan ikan piranha ni. I always impress with piranha sebab diorang hidup bergeng, kalau serang pun mesti bergeng. Bukan spesies lone ranger.






 Then, second section ada kolam2 yang kita boleh main dengan tapak sulaiman (star fish) dan ikan2 kecil.



 Gerak ke depan sikit, akan jumpa belut elektrik dan spesies ikan kecil2.




Memerang pun ada

 Kolam yang menempatkan ikan2 kecil dan juga spesies ikan pari kecil. Tapi, tak boleh pegang ikan2 dalam kolam ni tau.












 

Section ni paling suka, my most favorite iaitu spesies ikan air tawar di Sungai Amazon. Ikan2 kat sini semuanya besar2, memang spesies makan orang ni. Bila berenang pun slow je, ambik corner pun slow je, berat sangat kot, lol.




 To be compared




Sangat tenang
















Admission Fees (Malaysia citizen with My Card)

Adult : RM38
Child (3 - 12 tahun) : RM28
Senior (60 tahun dan ke atas) : RM28

Dibuka daripada pukul 9 pagi hingga 6 petang, setiap hari termasuk hari hujung minggu dan hari cuti umum.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...